Donirajte del dohodnine

Podari nam do 1% deleža dohodnine

 

Drage članice in člani!

Zakon o dohodnini nam omogoča, da se na vašo zahtevo del vaše odmerjene letne dohodnine v višini do 1 %, namesto v državni proračun, lahko nameni za financiranje splošno koristnih namenov.

Veselilo nas bo, če jih boste namenili za financiranje projektov našega društva in tako podprli delovanje društva, ki že več kot 18 let deluje v dobrobit bolnikov s fibromialgijo.

Kako to storiš?

  1. Izpolni obrazec, ki ga najdeš v tej povezavi → Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije
  2.  Obrazec natisnete in ga oddate osebno ali pošljete po pošti na pristojen finančni urad. Lahko ga oddate tudi elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki (v e č … ).
    Izpolnjeno zahtevo lahko pošljete tudi na naslov:

Društvo za fibromialgijo, Celovška cesta 160, 1000 Ljubljana,

ki ga bo posredovalo pristojnemu finančnemu uradu.

 

Podpisan obrazec velja do preklica in ga ni potrebno oddajati vsako leto

Ali bo ta denar namesto mene, dobilo društvo?

NE. Davčni organ bo namesto državnemu proračunu namenil društvu višino vaše donacije. Takšna pomoč vas finančno nič ne stane, društvu pa lahko zelo pomaga pri izvajanju programov in opravljanju humanitarne dejavnosti. Dosedanje izkušnje kažejo, da vsako leto visok odstotek državljanov pusti denar državnemu proračunu. Tako ostane državi kar nekaj sredstev, ki bi jih davčni zavezanci lahko namenili tistim organizacijam, ki delujejo v javnem interesu.

Hvala, če boste darovali del dohodnine Društvu za fibromialgijo! Veselilo nas bo, če boste k donaciji vzpodbudili tudi svojce in prijatelje!

Vsem dosedanjim donatorjem od dohodnine se najlepše zahvaljujemo za zaupanje in podporo!

Back To Top